Όταν αντιμετωπίζω τις καταστάσεις ήρεμα, τις αντιμετωπίζω όπως χρειάζεται: τις ζυγίζω και δρω όπως εγώ επιλέγω. Δεν αντιδρώ σπασμωδικά και κάνω αυτό που χρειάζεται.

Αντιμετώπισε για πάντα το χρόνιο στρες & άγχος με υπνοθεραπεία!

 • Νιώθεις μια συνεχή πίεση;

 • Αντιδράς υπερβολικά ακόμα και σε ασήμαντες αφορμές;
 • Νιώθεις ότι έχεις στρες και άγχος που επηρεάζει την υγεία σου, τη δουλειά σου και τις συναναστροφές σου;
 • Επηρεάζει το στρες την υγεία σου;
 • Ξεκίνησες να έχεις κρίσεις πανικού;
 

Τι συμπτώματα έχει το χρόνιο στρες στον οργανισμό;

Σωματικά συμπτώματα:

 • Αϋπνία
 • Χαμηλή ενέργεια
 • Καρδιαγγειακά
 • Μυϊκή ένταση ή σφίξιμο της γνάθου
 • Γαστρεντερικά προβλήματα, όπως Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και γαστρίτιδα
 • Αλλαγές στη libido, σεξουαλικές διαταραχές, στυτική δυσλειτουργία
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Δερματικές παθήσεις
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 

Συναισθηματικά και ψυχικά συμπτώματα:

 • Άγχος ή ευερεθιστότητα
 • Ήπια κατάθλιψη/θλίψη
 • Burnout
 • Κρίσεις πανικού
 • Συνεχής αυτοδιάλογος
 • Κατάχρηση ουσιών
 • Συναισθηματική υπερφαγία, υπέρβαρο, αυξομειώσεις βάρους

STOP! Ήρθε η ώρα για αλλαγή!

Zω με άγχος;

Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις το άγχος σου, ότι υπάρχει σχεδόν συνέχεια και εμφανίζεται αυτόματα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υποσυνείδητο στρες, και μπορείς εύκολα να απαλλαγείς μέσω ύπνωσης και NLP!

Θεραπεία/ Αντιμετώπιση με ύπνωση

1Ο φαύλος κύκλος του stress/ άγχους

Ο φαύλος κύκλος του άγχους/ stress. Christina Drakopoulou Hypnosis

Αν στο παρελθόν βίωσες αυτά τα τραύματα ή αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δεν έχεις επεξεργαστεί μέσα σου, αυτά υποσυνείδητα δημιουργούν μια πίεση, ένα υποσυνείδητο στρες. Σε κάνουν να βλέπεις το μέλλον με άγχος, ανησυχία και συνεχείς κακές σκέψεις και αρνητικό αυτοδιάλογο. Τα οποία με τη σειρά τους σου δημιουργούν θυμό και αγανάκτηση και άγχος στο σήμερα, δεν διαχειρίζεσαι όπως θα ήθελες τις καταστάσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνουν οι τύψεις, οι ενοχές και να συνεχίζει ο φαύλος αυτός κύκλος. 

Για την αποτελεσματική θεραπεία του άγχους και όλων των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που μπορεί να προκαλεί, χρειάζεται να θεραπευτούν/απενεργοποιηθούν όλα τα παραπάνω και η θεραπεία με συνδυασμό coaching, ύπνωσης/υπνοθεραπείας και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) τα αντιμετωπίζει γρήγορα και αποτελεσματικά.

2Από τι προκαλείται το stress & τι είναι το χρόνιο στρες και άγχος;

Η αντίδραση του stress είναι κάτι φυσιολογικό και απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους και υποχωρεί μετά από λίγο στην όποια υποτιθέμενη απειλή. Στην Ελλάδα και στον Δυτικό κόσμο αποτελούν την πρώτη αιτία αιφνιδίου θανάτου. 

Το χρόνιο και παρατεταμένο στρες και άγχος δεν είναι φυσιολογικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς δημιουργεί μια σωρεία αντιδράσεων στον οργανισμό που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκεί. 

Το χρόνιο στρες προκαλείται από υπερβολική, παρατεταμένη, αυτόματη και υποσυνείδητη αντίδραση του οργανισμού σε "κινδύνους". Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι υπαρκτοί ή μαθημένοι. Οι μαθημένοι κίνδυνοι και αυτόματες συμπεριφορές δημιουργούνται από τραύματα και αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος, όπως τύψεις και ενοχές ή κακή αντιμετώπιση καταστάσεων στην καθημερινότητα (άγχος, θυμός).

Οι καταστάσεις που δημιούργησαν αυτά τα τραύματα ή αρνητικά συναισθήματα συνήθως βρίσκονται μέσα μας και επειδή δεν τις έχουμε διαχειριστεί όπως θα έπρεπε, μας δίνουν αυτόματα και χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε ακόμα φόβο και πίεση (υποσυνείδητο stress). Ακόμα κι αν εμείς ζούμε στο σήμερα, υποσυνείδητα ο εγκέφαλός μας ζει στο χτες και ξαναζεί συνεχώς παλιά τραύματα και περιστατικά, διότι δεν τα έχει επεξεργαστεί και συνεχίζουν να δημιουργούν πρόβλημα.

3Τι συμπτώματα έχει το στρες στον οργανισμό;

Η αντίδραση του stress είναι κάτι φυσιολογικό και απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους και υποχωρεί μετά από λίγο στην όποια υποτιθέμενη απειλή.Κατά την αντίδραση του stress αλλάζει όλη η βιοχημεία του ανθρώπινου οργανισμού, με σωρεία ορμονικών και σωματικών αλλαγών που θα επιτρέψουν στον οργανισμό να κάνει Fight, Flight or Freeze.

Το χρόνιο stress στον οργανισμό προκαλεί αυτή την αντίδραση παρατεταμένα. Έτσι, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα όργανα και στους ιστούς και να προκαλέσει ή να εντείνει ψυχικά και σωματικά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα αναφέρονται  και ως ψυχοσωματικά, όταν δεν υπάρχει κάποια άλλη ιατρική αιτία.

Το χρόνιο στρες προκαλείται από υπερβολική, παρατεταμένη, αυτόματη και υποσυνείδητη αντίδραση του οργανισμού σε "κινδύνους". Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι υπαρκτοί ή μαθημένοι. Οι μαθημένοι κίνδυνοι και αυτόματες συμπεριφορές δημιουργούνται από τραύματα και αρνητικά συναισθήματα του παρελθόντος, όπως τύψεις και ενοχές ή κακή αντιμετώπιση καταστάσεων στην καθημερινότητα (άγχος, θυμός). Οι καταστάσεις που δημιούργησαν αυτά τα τραύματα ή αρνητικά συναισθήματα συνήθως βρίσκονται μέσα μας και επειδή δεν τις έχουμε διαχειριστεί όπως θα έπρεπε, μας δίνουν αυτόματα και χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε ακόμα φόβο και πίεση (stress).

4Γιατί ύπνωση και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP);

Η υπνοθεραπεία, o Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός και άλλες θεραπευτικές τεχνικές που επιτρέπουν άμεση πρόσβαση στον υποσυνείδητο εγκέφαλο, αλλάζουν το πρόβλημα ΡΙΖΙΚΑ. Δεν μαθαίνουμε απλά να ζούμε και να διαχειριζόμαστε το άγχος και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αυτού, αφαιρούμε αυτά που προκαλούν το άγχος εντελώς από τη ζωή μας. Οπότε, το άγχος υποχωρεί γιατί αυτά τα γεγονότα παύουν να μας επηρεάζουν.

Τα τραύματα από το παρελθόν, τα αρνητικά συναισθήματα και όλα αυτά που λειτουργούσαν αυτόματα και υποσυνείδητα, αλλάζουν και τα απενεργοποιούνται μέσα μας. Όταν απενεργοποιούνται, δεν προκαλούν πίεση και υποσυνείδητο stress στον οργανισμό πλέον.

Με τον ίδιο τρόπο, απενεργοποιούμε και παλιά τραυματικά γεγονότα. Η επίσκεψη σε οποιοδήποτε τραυματικό γεγονός γίνεται με ασφάλεια και από απόσταση χωρίς να χρειαστεί πολλές επισκέψεις ώστε να υπάρχει κίνδυνος επανατραυματισμού. 

Έτσι, όταν αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε κατάσταση, κάνουμε αυτά που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση τώρα, χωρίς την επιβάρυνση από καταστάσεις του παρελθόντος.

Περισσότερα για την ύπνωση και τις άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις και πως λειτουργούν θα βρεις εδώ.

5Πόσο μόνιμο είναι το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο γιατί έχουν απενεργοποιηθεί όλα αυτά που προκαλούσαν to υποσυνείδητο άγχος και στρες ως σήμερα. Όταν διαχειρίζεσαι όλα αυτά που σου προκαλούν το άγχος και το στρες, ηρεμείς ψυχικά και σωματικά. Εφ' όσον οι αναμνήσεις από παλιά αποθηκευμένα συναισθήματα, μνήμες, εικόνες και κουβέντες που μπορεί να πυροδοτούν συνεχώς έναν εκνευρισμό παλιότερα, τώρα έχουν απενεργοποιηθεί, δεν προκαλούν άγχος και εκνευρισμό αυτόματα και υποσυνείδητα.

Απαλλαγμένοι από αυτά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση όπως θέλουμε, με τις δυνατότητές μας και με περισσότερη διαύγεια και ηρεμία. 

6Αν έχω κρίσεις πανικού;

Η κρίση πανικού είναι ένα αίσθημα ξαφνικού και έντονου άγχους. Οι κρίσεις πανικού μπορεί επίσης να έχουν σωματικά συμπτώματα, όπως τρέμουλο, αίσθημα αποπροσανατολισμού, ναυτία, γρήγορους, ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς, ξηροστομία, δύσπνοια, εφίδρωση και ζάλη. Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού δεν είναι επικίνδυνα, αλλά μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά, καθώς εμφανίζονται ξαφνικά και το άτομο αισθάνεται ότι δεν έχει καθόλου έλεγχο πάνω σε αυτό. Συχνά, οι κρίσεις πανικού μπορούν να δημιουργήσουν μια γενικευμένη φοβία ότι θα ξανασυμβεί και μπορεί να μας περιορίσουν στην καθημερινότητά μας και στις συναναστροφές μας.

 Οι κρίσεις πανικού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και άμεσα με μια σειρά ασκήσεων και τεχνικών που ενεργοποιούν και τα δυο μέρη του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα δουλεύονται και οι πηγές του υποσυνείδητου άγχους που τις πυροδοτούσαν. Δεν μαθαίνουμε μόνο να τις αντιμετωπίζουμε, τις θεραπεύουμε εντελώς. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και πολύ όμορφο, καθώς μας δίνει πίσω τον έλεγχο της ζωής μας.

7Μαζί με το άγχος υποχωρούν και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα;

Ναι. Όσα ψυχοσωματικά συμπτώματα προέρχονται από την υπερέκθεση στην αντίδραση του υποσυνείδητου stress υποχωρούν δραστικά, όπως Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, αϋπνίες, σεξουαλική και στυτική δυσλειτουργίες, διατροφική υπερφαγία κ.α.

8Αν δεν θέλω να μοιραστώ κάτι το οποίο με έχει επηρεάσει/ τραυματίσει;

Σε αυτλη την περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε την content-free therapy (υπνοθεραπεία και NLP χωρίς περιεχόμενο), στην οποία ο θεραπευόμενος δεν ενημερώνει το θεραπευτή για αυτό που τον απασχολεί και το δουλεύει αποτελεσματικά μόνος του, συνειδητά και υποσυνείδητα.

Αϋπνία

Αν κάποιος ξυπνά μέσα στη νύχτα (συνήθως 3-4π.μ.) ή δυσκολεύεται να κοιμηθεί από τις σκέψεις, τότε πιθανώς το άγχος να προκαλεί αϋπνία. Η συνεχιζόμενη αϋπνία μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα, προβλήματα στο βάρος και στην νοητική απόδοση, με επίδραση στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή του ατόμου. Η εξαφάνιση και αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν το στρες, επαναφέρει τον ύπνο στα υγιή επίπεδα.

Σεξ/ Γονιμότητα

Όταν ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με συνεχείς σκέψεις και μειωμένη αυτοπεποίθηση, αυτό δημιουργεί στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, υπογονιμότητα και μείωση της libido.  Όταν υπάρχει φόβος αυτό να επαναληφθεί, τότε μπορεί ένα μεμονωμένο γεγονός να παγιωθεί. Η αλλαγή και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών που προκαλούν το stress, επαναφέρουν τη σεξουαλική υγεία.

Κάπνισμα

Το χρόνιο στρες αυξάνει καταχρήσεις όπως είναι το τσιγάρο. Ειδικά, όταν υπάρχουν πεποιθήσεις όπως ότι "Το τσιγάρο με ξεαγχώνει/ με χαλαρώνει". Η αύξηση του καπνίσματος, με τη σειρά της ενδόμυχα αυξάνει το στρες διότι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα του τσιγάρου στον οργανισμό κ.ο.κ. Ο περιορισμός των εσωτερικών στρεσσογόνων παραγόντων, καθώς και η αντιμετώπιση όλων των πεποιθήσεων για το κάπνισμα βοηθούν στην αποτελεσματική διακοπή του.

Βάρος

Η παχυσαρκία και το υπέρβαρο συνήθως δεν προέρχεται από έλλειψη γνώσης για την υγιεινή διατροφή. Προέρχεται από συναισθηματική υπερφαγία, όταν τρώω δηλαδή από άγχος, στεναχώρια, θυμό, για όλους τους άλλους λόγους εκτός της πείνας. Άλλοι, όταν αγχώνονται δεν τρώνε καθόλου, καθώς το γαστρεντερικό σύστημα θεωρείται ο δεύτερος εγκέφαλος στο σώμα μας και δέχεται άμεσα την επίδραση των συναισθημάτων μας. Κατανοώντας και επιλύοντας τους λόγους που μας αναγκάζουν να τρώμε συναισθηματικά ή τους λόγους για τους οποίους τιμωρούμε το σώμα μας, το σώμα έρχεται σε ισορροπία και αντίστοιχα ισορροπημένο είναι και το βάρος μας.

Καρδιαγγειακά νοσήματα

Στην Ελλάδα και στον Δυτικό κόσμο αποτελούν την πρώτη αιτία αιφνιδίου θανάτου. Το χρόνιο στρες και άγχος είναι συνδεδεμένα με υπέρταση και μεταβολικό σύνδρομο, που με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, ανακοπής και εγκεφαλικού. Η απαλλαγή από το στρες μειώνει σημαντικά όλους τους παραπάνω κινδύνους.

Στατιστικά

Οι πιο συνήθεις λόγοι που προκαλούν stress είναι: τα οικονομικά προβλήματα, η εργασία, οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα υγείας

Το 77% του πληθυσμού θεωρεί ότι το stress επηρεάζει τη σωματική του υγεία, με απίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, το αναπαραγωγικό, τον ύπνο, το γαστρεντερικό αλλά κατάθλιψη και άλλες διαταραχές

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που βιώνουν το περισσότερο stress, με το 59% του πληθυσμού να αναφέρει ότι τον επηρεάζει καθημερινά

Το stress και το άγχος επηρεάζουν όλο και νεαρότερες ηλικίες, με τους νεαρότερους να βιώνουν περισσότερο stress από τους μεγαλύτερους

Τι λένε για τη θεραπεία με ύπνωση;

Κλείσε ένα ραντεβού τώρα για να εξερευνήσουμε τις επιλογές σου!